"KUMPULAN REFERENSI PEMBELAJARAN TENTANG PENGERTIAN"

Minggu, 06 September 2020

Soal Announcement dan Be Going To, Would You Like | Bahasa Inggris SMA Kelas 10



Daftar Isi [Tampil]
searchpengertian.com | Pada kesempatan kali ini admin akan membagikan kumpulan contoh soal bahasa Inggris kelas 10 (sepuluh) materi pokok pembelajaran annoucement dan be going to, would you like dilengkapi dengan kunci jawaban dan pembahasan. Semoga apa yang admin bagikan kali ini dapat membantu Bapak Ibu Guru dan anak didik dalam mencari referensi tentang contoh soal bahasa Inggris kelas 10 (sepuluh) materi pokok pembelajaran annoucement dan be going to, would you like dilengkapi dengan kunci jawaban dan pembahasan. Adapun contoh soalnya adalah sebagai berikut.

Soal Announcement dan Be Going To, Would You Like | Bahasa Inggris SMA Kelas 10

A. Contoh Soal Announcement

1. Read the annoucemen below carefully. After that, answer the following questiona.
Annoucement
Due to the pandemic of corona virus, the principal has already decided some decisions as follow:
  1. All of the learning process will be held online. Teachers must prepare the materials for the learning process via any kinds of application available. 
  2. Students and teachers are not allowed to gather at school for any kinds of reason. 
  3. Study visit to Bandung is postponed until the further announcement is made. 
  4. All of the competitions held in May are cancelled. For those who have already paid for the registration fee will get the money back. 
  5. This announcement is valid from today, February 12, 2020 until May 31, 2020. The Principal Mr. Edi Wibowo 
What is the announcement about?
A. The announcement is about the pandemic of corona virus
B. The announcement is about what the readers can and cannot do due to the pandemic of corona virus
C. The announcement is about some decisions made by the principal
D. The announcement is about doing online lessons because of the pandemic of corona virus
E. The announcement is about some events canceled

Jawaban: C
Pengumuman di atas terkait dengan keputusan yang dibuat kepala sekolah.

2. Read the announcement below carefully. After that, answer the following questions. Announcement Due to the pandemic of corona virus, the principal has already decided some decisions as follow:
  1. All of the learning process will be held online. Teachers must prepare the materials for the learning process via any kinds of application available. 
  2. Students and teachers are not allowed to gather at school for any kinds of reason. 
  3. Study visit to Bandung is postponed until the further announcement is made. 
  4. All of the competitions held in May are cancelled. For those who have already paid for the registration fee will get the money back. 
  5. This announcement is valid from today, February 12, 2020 until May 31, 2020. The Principal
 Mr. Edi Wibowo To who is the announcement addressed?
A. To the students
B. To the teachers
C. To the principal
D. To all of the school members
E. To all of school organization

Jawaban: D
Pengumuman tersebut dibuat untuk semua warga sekolah.

3. Read the announcement below carefully. After that, answer the following questions. Announcement Due to the pandemic of corona virus, the principal has already decided some decisions as follow:
  1. All of the learning process will be held online. Teachers must prepare the materials for the learning process via any kinds of application available. 
  2. Students and teachers are not allowed to gather at school for any kinds of reason. 
  3. Study visit to Bandung is postponed until the further announcement is made. 
  4. All of the competitions held in May are cancelled. For those who have already paid for the registration fee will get the money back. 
  5. This announcement is valid from today, February 12, 2020 until May 31, 2020. The Principal Mr. Edi Wibowo 
What is allowed to do during the pandemic of corona virus?
A. Doing online lessons
B. Joining a competition
C. Having study trip to Bandung
D. Gathering at school
E. Preparing materials for teachers

Jawaban: A
Jawaban yang tepat adalah A. hal tersebut berada di poin 1.

4. Read the announcement below carefully. After that, answer the following questions. Announcement Due to the pandemic of corona virus, the principal has already decided some decisions as follow:
  1. All of the learning process will be held online. Teachers must prepare the materials for the learning process via any kinds of application available. 
  2. Students and teachers are not allowed to gather at school for any kinds of reason. 
  3. Study visit to Bandung is postponed until the further announcement is made. 
  4. All of the competitions held in May are cancelled. For those who have already paid for the registration fee will get the money back. 
  5. This announcement is valid from today, February 12, 2020 until May 31, 2020. The Principal Mr. Edi Wibowo 
What should teachers do during the pandemic of corona virus?
A.  Doing online meeting
B. Preparing materials for students to study online
C. Making a plan to have study trip
D. Cancelling some competitions in May
E. Gathering with students at school

Jawaban: B
Jawaban yang tepat adalah B. hal tersebut terdapat di point 1.

5. Read the announcement below carefully. After that, answer the following questions. Announcement Due to the pandemic of corona virus, the principal has already decided some decisions as follow:
  1. All of the learning process will be held online. Teachers must prepare the materials for the learning process via any kinds of application available. 
  2. Students and teachers are not allowed to gather at school for any kinds of reason. 
  3. Study visit to Bandung is postponed until the further announcement is made. 
  4. All of the competitions held in May are cancelled. For those who have already paid for the registration fee will get the money back. 
  5. This announcement is valid from today, February 12, 2020 until May 31, 2020. The Principal Mr. Edi Wibowo 
What does the word “those” in point 4 refer to?
A.  The students who study at that school
B. The students who does not join the competitions
C. The students who have registered for the competitions
D. The teachers who want to join the event
E. The teachers who arrarange the competitions

Jawaban: C
Those mengarah kepada yang sudah membayar uang registrasi.

6. Read the text below carefully.
Announcement 
To celebrate the school’s 100th birthday, there will be some events to hold. The events will be some competitions, a school party, and a carnival. To support those events, we invite two representatives of every class to give some opinion and ideas regarding the plans we have made. The meeting will be held on Friday, June 13 at 3 p.m. at the student hall. See you soon. 
The Chairperson 
Farhan Andrea 
What is the aim of the announcement above?
A. To tell the readers about the school's 100th party
B. To inform the readers about the event for the school's 100th birthday
C. To invite the readers ti attend a meeting
D. To give a notice of the school's 100th birthday
E. To announce about a school event

Jawaban: C
Inti dari pengumuman tersebut adalah untuk mengundang 2 perwakilan kelas dalam sebuah rapat.

7. Read the text below carefully.
Announcement 
To celebrate the school’s 100th birthday, there will be some events to hold. The events will be some competitions, a school party, and a carnival. To support those events, we invite two representatives of every class to give some opinion and ideas regarding the plans we have made. The meeting will be held on Friday, June 13 at 3 p.m. at the student hall. See you soon. 
The Chairperson 
Farhan Andrea
What is true according to the announcement above?
A. The meeting will be held at the student cafeteria
B. The meeting is to discuss a carnival
C. The meeting will be held on June 13
D. The events will be held next week E. All students are invited to the meeting
E. The meeting will be held at the student 

Jawaban: C
Jawaban yang tepat adalah C. hal tersebut ada di baris ke 5.

8. Read the text below carefully.
Announcement 
To celebrate the school’s 100th birthday, there will be some events to hold. The events will be some competitions, a school party, and a carnival. To support those events, we invite two representatives of every class to give some opinion and ideas regarding the plans we have made. The meeting will be held on Friday, June 13 at 3 p.m. at the student hall. See you soon. 
The Chairperson 
Farhan Andrea
After reading the announcement, what should the class leader do?
A. Make a plan for the school birthday
B. Decide two representatives to join the meeting
C. Do a meeting with the class members
D. Make a list of events to do
E. Make some costumes for the carnival

Jawaban: B
Hal pertama yang seharusnya dilakukan adalah memilih perwakilan kelas untuk menghadiri rapat.

9. Read the conversation below carefully.
Rian: “Did you hear the announcement this morning?”
Danu: “What announcement?”
Rian: “We can use the new language laboratory next week.”
Danu: “Really? I did not know the announcement because I was late this morning. It will be great. Hopefully, we can start to have a better listening class next week.”
Rian: “I hope so. I am very bad in listening. I hope the new language laboratory provides us earphones for we can hear the sound more clearly.”
What are they talking about?
A. They are talking about an announcement yesterday morning
B. They are talking about a new language laboratory
C. They are talking about earphones
D. They are talking about the use of a language laboratory
E. They are talking about a new language laboratory that is ready for next week

Jawaban: E
Inti dari percakapan adalah membahas laboratorium bahasa yang dapat digunakan minggu depan.

10. Read the conversation below carefully.
Rian: “Did you hear the announcement this morning?”
Danu: “What announcement?”
Rian: “We can use the new language laboratory next week.”
Danu: “Really? I did not know the announcement because I was late this morning. It will be great. Hopefully, we can start to have a better listening class next week.”
Rian: “I hope so. I am very bad in listening. I hope the new language laboratory provides us earphones for we can hear the sound more clearly.”
A. Listening class was very easy because they can clearly hear the sound 
B. Listening class was very interesting 
C. Rian was very good in listening without earphones 
D. Listening was difficult because the sound is not clear 
E. Listening was fun because they like it

Jawaban: D
Harapan Rian dengan menggunakan laboratorium bahasa adalah supaya dia dapat mendengar suara lebih jelas. Jadi, sebelumnya tidak atau tidak terlalu jelas. Sehingga listening merupakan aktivitas yang sulit dilakukan.

B. Contoh Soal Be Going To, Would You Like

11. Read the following conversation carefully.
Danu: “Hi, Rina. What are you going to do this weekend?”
Rina: “I’m going to visit my grandmother in Solo with my family. It has been a long time since the last time we visited her. What about you?
Danu: “I’m going to watch a movie. Actually I want to invite you to watch a movie with me because I don’t have a friend to go.”
Rina: “Why don’t you go alone?”
Danu: “It’s not fun if I go alone.”
What is the conversation about?
A. Planning on holiday
B. Planning in Solo
C. Planning to watch a movie
D. Planning on the weekend
E. Planning to go to Solo

Jawaban: D
Rina dan Danu sedang membahas rencana akhir pekan.

12. Read the following conversation carefully.
Danu: “Hi, Rina. What are you going to do this weekend?”
Rina: “I’m going to visit my grandmother in Solo with my family. It has been a long time since the last time we visited her. What about you?
Danu: “I’m going to watch a movie. Actually I want to invite you to watch a movie with me because I don’t have a friend to go.”
Rina: “Why don’t you go alone?”
Danu: “It’s not fun if I go alone.”
In your opinion, is Danu going to watch a movie alone? Why?
A. Yes, because he likes to watch a movie alone
B. No, because he doesn’t have a friend to go
C. No, because he is going to go to Solo
D. Yes, because Rina is going to go with him
E. Yes, because Rina is available to watch a movie

Jawaban: B
Danu tidak mau pergi menonton sendiri.

13. Read the conversation below carefully.
Diana : “Have you worked your homework?”
Rosi : “No, I haven’t. I am going to do it this evening. Why?”
Diana : “______________________. It will be better for me if I do it with someone.”
Rosi : “Sure. I’ll be there at 6 p.m.”
Diana : “Okay. I’ll wait for you.”
What is the best expression to fill in the blank?
A. I’m going to do it this evening too
B. I’m going to do it with you
C. Would you like to do it with me?
D. Would you like to do it alone?
E. Would you like me to come to your house?

Jawaban: C
Kalimat selanjutnya adalah "It will be better for me if I do it with someone." Jadi kalimat yang tepat untuk melengkapinya adalah C.

14. Read the conversation below carefully. After that, answer the following questions.
Nadia: “On May 18th, I’m going to have a birthday party. Would you like to come?”
Misha: “Of course. I’ll help you prepare for it. What time is it going to be held?”
Nadia: “At 6.30 p.m.”
Misha: “Okay. What can I do to help you?”
Nadia: “Just come and help me to make a birthday cake in the morning.”
Misha: “Are you going to make your own birthday cake?”
Nadia: “I made it many times. This time, I’m going to make the big one. Would you like to help?” Misha: “Okay. But I will not be a big help for you.”
Nadia: “That’s okay.”
What are Nadia and Misha talking about?
A. They are talking about a birthday cake
B. They are talking about a birthday party
C. They are talking about preparing a party
D. They are talking about helping an event
E. They are talking about having a birthday cake

Jawaban: B
Mereka sedang membahas rencana ulang tahun Nadia.

15. Read the conversation below carefully. After that, answer the following questions.
Nadia: “On May 18th, I’m going to have a birthday party. Would you like to come?”
Misha: “Of course. I’ll help you prepare for it. What time is it going to be held?”
Nadia: “At 6.30 p.m.”
Misha: “Okay. What can I do to help you?”
Nadia: “Just come and help me to make a birthday cake in the morning.”
Misha: “Are you going to make your own birthday cake?”
Nadia: “I made it many times. This time, I’m going to make the big one. Would you like to help?”
Misha: “Okay. But I will not be a big help for you.
Nadia: “That’s okay.”
Why does Misha say “But I will not be a big help for you.”?
A. Because Misha cannot help Nadia
B. Because Misha cannot come and help Nadia
C. Because Misha cannot make a birthday party
D. Because Misha cannot make a birthday cake
E. Because Misha is not good in preparing a party

Jawaban: D
Hal itu dikatakan karena dia tidak bisa membuat kue ulang tahun.

16. Read the conversation below carefully. After that, answer the following questions.
Nadia: “On May 18th, I’m going to have a birthday party. Would you like to come?”
Misha: “Of course. I’ll help you prepare for it. What time is it going to be held?”
Nadia: “At 6.30 p.m.”
Misha: “Okay. What can I do to help you?”
Nadia: “Just come and help me to make a birthday cake in the morning.”
Misha: “Are you going to make your own birthday cake?”
Nadia: “I made it many times. This time, I’m going to make the big one. Would you like to help?” Misha: “Okay. But I will not be a big help for you.”
Nadia: “That’s okay.”
From the conversation, what can you say about Nadia?
A. Nadia will hold a birthday party after May 18
B. Misha is not going to help Nadia prepare the party
C. Nadia is good in making birthday cakes
D. Nadia invites Misha to come to her birthday party
E. Misha will not come to Nadia’s birthday party

Jawaban: C
Nadia sudah membuat kue ulang tahun berkali-kali jadi bisa diambil kesimpulan dia pintar membuat kue ulang tahun.

17. Read the conversation below.
Amanda: “Mila and I are going to go to the shopping mall after school. ____________.”
Jessi: “I’m sorry. I’m going to accompany my mother to the hospital. She has a problem with her skin.
The best expression to fill in the blank is ...
A. Would you like to go with us?
B. Would you like to come?
C. Would you like to drive us?
D. Would you like to pay for us?
E. Would you like to pay for us?

Jawaban: A
Kalimat yang paling cocok adalah ajakan untuk pergi bersama mereka.

18. Read the message below carefully.
From: Mother
Risa, I’m going to have a meeting after work and daddy is going to accompany me in the meeting. We’re sorry we’ll be home late. Please go to a supermarket and buy 3 apples, 2 bananas and a kilo of chicken for your sister’s assignment tomorrow. Please look after your sister while we are away from home. Thank you. See you soon Rani.
Why does mother send a message to Rani?
A. To tell her that she will be away
B. To tell Rani that she and daddy will be home late
C. To ask Rani to buy some things for herself
D. To ask Rani to look at her sister
E. To apologize to Rani

Jawaban: B
Mereka akan pulang terlambat sehingga mereka memberitahu Rani.

19. Read the message below carefully.
From: Mother
Risa, I’m going to have a meeting after work and daddy is going to accompany me in the meeting. We’re sorry we’ll be home late. Please go to a supermarket and buy 3 apples, 2 bananas and a kilo of chicken for your sister’s assignment tomorrow. Please look after your sister while we are away from home. Thank you. See you soon Rani.
What does the phrase “look after” mean?
A. To take care of
B. To pay attention
C. To be careful
D. To be watchful
E. To be thankful

Jawaban: A
Sinonim dari "look after" adalah to take care of

20. Read the message below carefully. 
From: Mother 
Risa, I’m going to have a meeting after work and daddy is going to accompany me in the meeting. We’re sorry we’ll be home late. Please go to a supermarket and buy 3 apples, 2 bananas and a kilo of chicken for your sister’s assignment tomorrow. Please look after your sister while we are away from home. Thank you. See you soon Rani. 
Why does mother ask Rani to go to a supermarket? 
A. To buy some things for mother and father 
B. To buy some things for herself 
C. To buy some things for her sister 
D. To buy some things to cook 
E. To buy some things for breakfast

Jawaban: C
Ibu menyuruhnya membeli barang untuk tugas saudaranya.


Demikianlah yang dapat admin bagikan kali ini. Semoga apa yang admin bagikan kali ini dapat membantu Bapak/Ibu Guru dan juga anak didik dalam mencari referensi terkait dengan apa yang telah dibagikan di atas. Dan selanjutnya, apa yang sudah dibagikan di atas dapat memberikan dampak positif yang baik kepada perkembangan dan kemajuan belajar anak didik dalam memahami materi yang telah dijelaskan oleh Bapak/Ibu Guru di sekolah berkaitan dengan penjelasan di atas. Dan bagi Bapak/Ibu Guru harapannya, kiranya Bapak dan Ibu Guru selalu diberikan kesehatan dan umur yang panjang di dalam mendidik dan mencerdaskan anak bangsa. Sukses selalu buat kita semua di mana pun berada, kiranya rahmat Tuhan selalu menyertai. Sekian dan terima kasih.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Soal Announcement dan Be Going To, Would You Like | Bahasa Inggris SMA Kelas 10

Beranda / Google.com / Google.co.id / YouTube.com / Disclaimer